نوشته شده توسط : مهدی پدرام اصل

شقاق یا فیشر به عنوان یکی از شایع ترین بیماری های مقعدی شناخته می شود . شقاق در اثر ایجاد ترک یا شکاف بر روی پوست یا جداره های اطراف ناحیه ی مقعد به وجود می آید . بسیاری از افراد این بیماری را با بیماری بواسیر یا همان هموروئید اشتباه می گیرند . اما شقاق بیماری کاملا جداگانه ای است و با بیماری بواسیر فرق دارد .این بیماری به سبب کشیدگی و فشار بیش از اندازه به پوست و جداره های دیواره ی مقعد به وجود می آید . در ادامه بیشتر در رابطه با این بیماری صحبت می کنیم :

شقاق یا فیشر چیست ؟

شقاق که با نام علمی فیشر مقعدی هم شناخته می شود از شایع ترین بیماری های مقعدی یا نشیمنگاه است . این بیماری در اثر ایجاد ترک بر روی پوست یا دیواره های ناحیه ی مقعد به وجود می آید . این ترک عمق و طول مشخصی دارد و ممکن است در ناحیه ی داخلی یا ناحیه ی خارجی مقعد رخ دهد . پوست ، دیواره ها و مخاط درونی ناحیه ی مقعد چنان که تحت فشار و کشش بیش از اندازه قرار بگیرد ممکن است دچار کشیدگی و پارگی شود . در نتیجه شقاق رخ می دهد .
این کشیدگی و فشار بیش از اندازه ممکن است در اثر یبوست ایجاد شود .هنگامی که شخص دچار یبوست شده است مدفوع او به شدت سفت و سخت است . به همین دلیل برای دفع مدفوع فشار بسیار زیادی به خود وارد می آورد که در نتیجه دیواره های مقعد دچار کشیدگی و از هم گسیختگی می شوند .
ترکی که ناشی از شقاق است اگر در ناحیه ی خارجی مقعد رخ دهد قابل مشاهده است .در بسیاری از مواقع پزشک با معاینه و مشاهده ی این ترک بیماری شقاق را تشخیص می دهد .
ترکی که بر روی پوست و دیواره های مقعد رخ می دهد ممکن است بسیار سطحی باشد ولی اگر تحت درمان قرار نگیرد می تواند عمیق تر شده و به بافت های زیرین خود نفوذ کند در نتیجه بافت های بیشتری دچار آسیب و از هم گسیختگی می شوند و فرد با خونریزی مواجه می شود .
عکس شقاق مقعدی

سن ابتلا به بیماری شقاق

بیماری شقاق ممکن است برای تمامی افراد در هر سنی رخ دهد . این بیماری به هیچ گروه سنی خاصی اختصاص ندارد و در کودکان هم دیده می شود. احتمال به وجود آمدن شقاق در زنان اندکی بیشتر از مردان است . این امر به دلیل بارداری و زایمان است. بارداری و زایمان از سخت ترین تجربه های زندگی یک زن است . فشاری که در اثر آن به نواحی تحتانی بدن از جمله مقعد وارد می شود باعث می گردد که پوست و بافت های این ناحیه تحت فشار و کشش شدید قرار بگیرند و شقاق رخ دهد .

علائم و نشانه های شقاق

بیماری شقاق آثار و علائم زیادی دارد . این بیماری در دسته ی بیماری های پر نشانه قرار دارد و تشخیص علائم و نشانه های آن به سادگی حتی توسط خود شخص امکان پذیر است . علائم و نشانه های شقاق تا حد زیادی با نشانه های سایر بیماری های مقعدی و گوارشی مشابه است . برخی از این بیماری ها مانند سرطان بسیار خطرناک اند بنابراین بهتر است برای تشخیص دقیق تر ، هنگام مشاهده ی هرگونه علامت و نشانه ی غیرعادی به پزشک مراجعه کنید .
به طور کلی علائم و نشانه های بیماری شقاق به شرح زیر است :

 

  • احساس درد در ناحیه ی مقعد به خصوص در زمان دفع مدفوع
  • خونریزی از مقعد
  • سوزش و خارش مقعد
  • وجود ترک و یا شکاف در ناحیه ی مقعد
  • وجود زائده ی کوچک در ناحیه ی مقعد که ناشی از زخم قدیمی است .
  • تب
  • سرخی مقعد
  • وجود ترشحات چرکی و عفونی

دلایل ایجاد شقاق

بیماری شقاق در اثر عوامل متعددی ایجاد می شود و عوامل زیادی در ایجاد آن نقش دارند . از مهم ترین این عوامل می توان به نوع سبک زندگی و تغذیه ی افراد اشاره کرد .
این دو عامل شامل فاکتورهای متعددی می شوند . البته عوامل دیگری هم به جز این دو عامل در ایجاد بیماری شقاق نقش دارند ولی از اصلی ترین عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • یبوست
  • اسهال مزمن
  • رابطه ی جنسی مقعد
  • چاقی و اضافه وزن
  • عدم تحرک کافی
  • زور زدن و نشستن طولانی مدت در توالت
  • نشستن و ایستادن های طولانی مدت
  • تمیز کردن مکرر مقعد با دستمال های زبر
  • تنگی دریچه ی مقعد
  • بارداری و زایمان سخت
  • سرطان روده
  • بیماری های مقاربتی
  • کرون روده
  • خاراندن بیش از اندازه ی مقعد که یک حرکت پاسخی به بیماری های انگلی روده است .

با نوشیدن آب فراوان در طول روز و مصرف کافی منابع غنی از فیبر مثل میوه ها و سبزیجات می توان از بروز یبوست تا حد بسیار زیادی جلوگیری کرد . اسهال مزمن هم می تواند در بروز شقاق نقش داشته باشد. به طور کلی هر گونه تغییر در نوع مدفوع می تواند باعث ایجاد شقاق شود .
همچنین از دیگر عوامل مهمی که در ایجاد بیماری شقاق تاثیر دارند تنگی بیش از اندازه ی دریچه ی مقعد است . مقعد در حالت عادی به وسیله ی ماهیچه ها و عضلات مخصوصی کنترل می شود . این عضلات خاصیت ارتجاعی دارند تا در زمان عبور مدفوع صدمه ای رخ ندهد اما گاهی این دریچه ی عضلانی بیش از اندازه تنگ هستند ، به همین دلیل ممکن است در زمان اجابت مزاج دچار کشیدگی و پارگی شوند . این امر دلایل متعددی دارد ، می تواند در اثر عوارض ناشی از عمل جراحی مقعد باشد ، به مسائل ژنتیکی مربوط باشد و یا ناشی از بیماری های مقعد به وجود بیاید .

روش های پیشگیری از شقاق

با توجه به عواملی که در ایجاد بیماری شقاق نقش دارند ، بسیاری از این عوامل به وسیله ی رعایت نکته های ساده قابل اصلاح اند . شقاق از بیماری هایی است که با تغییر عادات تغذیه ای و سبک زندگی تا حد زیادی قابل کنترل و پیشگیری است . شقاق بیماری مهلک و کشنده ای نیست ولی اگر تحت درمان قرار نگیرد می تواند وارد مراحل پیشرفته تر شود و مشکلات ثانویه ی متعددی برای بیمار ایجاد نماید .
به همین دلیل با رعایت چند نکته ی ساده می توان از بروز آن به سادگی جلوگیری کرد. از مهم ترین این عوامل پیشگیری از ایجاد یبوست و نوع رژیم غذایی مصرفی فرد است . میزان تحرک فرد هم ارتباط مستقیمی با ایجاد شقاق دارد .
از جمله عوامل موثر در کنترل و پیشگیری بیماری شقاق به شرح زیر است :

  • مصرف 8 الی 9 لیوان آب در طول روز
  • انتخاب رژیم غذایی سرشار از منابع غنی فیبر مثل میوه ها و سبزیجات
  • انجام ورزش های روزانه و تحرک کافی
  • اجتناب از رابطه ی جنسی مقعدی
  • پرهیز از مصرف نوشیدنی های الکلی
  • پرهیز از مصرف دخانیات و مواد مخدر
  • پرهیز از نشستن ها و ایستادن های طولانی
  • پرهیز از زور زدن و نشستن های طولانی مدت در توالت
  • درمان سریع هرگونه یبوست یا اسهال به منظور جلوگیری از مزمن شدن آن
منبع: http://vanaklaser.ir/fissure/


:: برچسب‌ها: ونک لیزر , شقاق , درمان شقاق ,
:: بازدید از این مطلب : 323
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 23 مهر 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پدرام اصل

بهترین دکتر (پزشک)متخصص بواسیر یا هموروئید

بواسیر یا هموروئید از شایع ترین بیماری هایی است که افراد زیادی در طول زندگی خود با آن مواجه می شوند. بیشتر افراد از مراجعه به پزشک و آغاز درمان بیماری خود خجالت می کشند و همین میتواند مشکل را بدتر کند. می دانیم معاینه ی مقعد برای هیچکسی خوشایند نیست ولی به هر صورت بواسیر به درمان احتیاج دارد. آغاز درمان بواسیر میتواند دغدغه های زیادی را برای بیماران ایجاد کند مثل اینکه بهترین پزشک متخصص بواسیر کیست؟

سخن گفتن ادعایی بیش نیست ولی تجربه نشان داده بهترین پزشک ها با کارنامه ی کاری شان به اثبات می رسند. انجام بیش از صد عمل موفقیت آمیز و بدون بازگشت بواسیر همراه با کسب بیشترین درصد رضایت بیماران شاید گواهی باشد بر تجربه و مهارت پزشک متخصصی که سالیان سال با کسب دانش و تجربه در کنار مطالعه و درمان بیماران کسب کرده است.  

برای درمان بواسیر به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

این سوال هم یکی دیگر از مهم ترین دغدغه های بیماران است. برای درمان بواسیر خود باید یه یک دکتر جراح عمومی که در تشخیص، درمان و جراحی بیماری بواسیر بالاترین تجربه و تخصص را دارد مراجعه نمایید.

کلینیک نوین  با هدف ازائه خدمات درمانی تخصصی در زمینه بیماریهای نشمین گاه که شامل : هموروئید, فیستول , شقاق , کیست مویی بیش از 2 سال است که فعالیت خود را آغاز کرده است. این مجموعه تحت نظر جراح متخصص​ دکتر علیرضا زارعی متخصص بواسیر و هموروئید افتخار دارد تا کلیه خدمات درمانی و بهداشتی را در زمینه بیماری های کلون و رکتوم ( هموروئید یا بواسیر، فیستول [Laser fistula treatment] ، شقاق ، کیست مویی) را به هموطنان عزیز ارائه نماید. در کلینیک تخصصی نوین   از کاملترین و مطرح ترین تجهیزات و فناوری های نوین روز دنیا و از تجربه و تخصص 20ساله ایشان برای رضایت مندی شما به آنچه لیاقت و ایده آلتان است بهره گرفته ایم. از مهمترین ویژگی های این مجموعه که باعث متمایز شدن آن نسبت به سایر مراکز درمانی دیگر شده است استفاده از لیزر و تکنیک درمانی​ خاص​ جراح​ متخصص​ در درمان بیماریهای هموروئید یا بواسیر،شقاق، درمان فیستول با لیزر بدون بازگشت و عوارض ، کیست مویی می باشد که باعث رضایت مندی بیماران شده است، از سایر فعالیتهای دکتر زارعی  همکاری ایشان با سایر بیمارستان های دولتی و غیر دولتی و برخی از بیمارستانهای مناطق محروم جنوب کشور می توان اشاره کرد.

منابع برای مطالع بیشتر

http://www.namayesh.com/jody

https://jabeh.com/jody70

https://profiles.wordpress.org/darmancolorectal/

https://profiles.wordpress.org/sarina70/

https://issuu.com/golycolorectal

https://sites.google.com/site/medicinemagazinehemorrhoid/

https://sites.google.com/site/medicinemagazinehemorrhoid/healing-specialist-clinic

https://sites.google.com/site/medicinemagazinehemorrhoid/laser-fistula-treatment

https://www.codecademy.com/clinicnovin

http://www.affiliateportal.net/xoops/userinfo.php?uid=29252

https://about.me/mandy70

https://www.mixcloud.com/clinicnovin/

https://sarina70.hatenablog.com/entry/2018/08/18/204604

https://trello.com/mandy7010

https://docs.zoho.com/writer/open/8xcpv2bda9d1c1f694897bb37edd4b2eff56d

https://buddypress.org/members/sarina70/profile/

http://clinicnovin2018.bravesites.com/

http://www.pearltrees.com/clinicnovin

http://medicinemagazinehemorrhoid.blogspot.com/2018/08/blog-post_20.html

https://www.evernote.com/shard/s729/sh/ba89b5d3-aa55-48e7-9c12-2699a103a80b/f0b82ecafa677257fbbe9f36fd4ffe99#

https://speakerdeck.com/clinicnovin2018

 

http://hemorrhoid70.wikidot.com/blog:7

https://kinja.com/clinicnovin

https://www.plurk.com/clinic349

http://clinicnovin.jigsy.com/

https://soundcloud.com/user-853105452

https://soundcloud.com/user-853105452/hjpcmeojaspy

https://www.instapaper.com/read/1097505191

https://www.instapaper.com/read/1097505216

https://news.akhbarrasmi.com/news/13970530312539608/%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%82%D8%B7%D8%B9%DB%8C-%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%D9%88%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D8%B1-%D8%B4%D9%82%D8%A7%D9%82-%D9%81%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D9%88%D9%84-%D9%88-%DA%A9%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D9%85%D9%88%DB%8C%DB%8C/

https://www.intensedebate.com/people/goliorto

http://www.bookcrossing.com/mybookshelf/clinicnovin/

https://justpaste.it/4cdsj

http://sn.ras.ru/index.php/profile/1529

http://whazzup-u.com/profile/joodi

http://ssbsavannah.ning.com/profile/novinclinic

http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/6309576:BlogPost:683679

http://forum.odin.com/members/novin.193194/

https://www.tripadvisor.co.uk/members/78nadih

https://is.gd/tvB8LE

https://is.gd/6jelzn

https://water.weather.gov/ahps2/nwsexit.php?url=http://jarah.clinic/

https://water.weather.gov/ahps2/nwsexit.php?url=http://www.darmancolorectal.com/

http://wireless.fcc.gov/cgi-bin/wtbbye.pl?http://jarah.clinic/

http://wireless.fcc.gov/cgi-bin/wtbbye.pl?http://www.darmancolorectal.com/

http://cort.as/-9men

http://cort.as/-9mf4

http://msue.anr.msu.edu/?URL=http://jarah.clinic/





:: بازدید از این مطلب : 1722
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 24 شهريور 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پدرام اصل
درمان های بواسیر یا هموروئید
لیزر
امروزه انواع مختلفی از لیزر در درمان هموروئید استفاده می‌شود. از جمله لیزرهای کم توان ؛مادون قرمز؛ لیزر دی‌اکسید کربن. لیزر دی‌اکسید کربن یا به اصلاح لیزر پرتوان یکی از بهترین و قطعی‌ترین روش‌های درمان بواسیر است. بدون درد و خون‌ریزی است و عوارض جراحی باز را ندارد.
سنتی
درمان سنتی معمولاً شامل رژیمی غنی از فیبر غذایی، نوشیدن مایعات به منظور حفظ میزان آب بدن، داروهای غیراستروئیدی ضد التهاب (NSAID)، حمام نشسته و استراحت می‌باشد.اگر تحریک ایجاد شده‌است نشستن داخل آب گرم (وان یا لگن آب گرم)sitz bath روزانه چند بار هر بار به مدت ده تا پانزده دقیقه به کاهش تورم کمک کرده و منطقه گرفتار را تسکین می‌دهد. نشستن در لگن (وان یا قصری) آب گرم در صورتی که به‌دنبال دفع پیخال (مدفوع) باشد، بیشترین اثر را خواهد داشت. نوشیدن مایعات بیشتر نشان می‌دهد که نتایج بهتری به دست می‌آید، و می‌توان با تغییرات رژیمی یا مصرف مکمل‌های فیبری نتایج بهتری گرفت. با این حال شواهد کمی وجود دارد که مزایای استفاده از حمام نشسته را نشان می‌دهد. در صورت استفاده باید هر بار به مدت ۱۵ دقیقه انجام شود.
اگرچه بسیاری داروهای شیافی و موضعی برای درمان بواسیر وجود دارد، اما شواهد اندکی برای تضمین استفاده از آن‌ها وجود دارد. داروهای حاوی استروئید را نباید بیش از ۱۴ روز استفاده نمود، زیرا ممکن است باعث نازک شدن پوست شود.اکثر داروها حاوی ترکیبی از عناصر فعال هستند. این عناصر شامل این موارد است: یک کرم محافظتی همچون وازلین یا اکسید روی یک داروی مسکن همچون لیدوکائین و یک منقبض‌کننده عروق همچون اپی‌نفرین می‌باشد. زردینه دارای فواید مشکوک و احتمالاً عوارضی جانبی هستند. علائم آن معمولاً پس از بارداری برطرف می‌شود؛ بنابراین درمان فعال را به بعد از زایمان موکول می‌کنند.
برای اطلاعات بیشتر درمورده این بیماری و بهترین روش درمان آن به وب سایت زیر مراجعه نمایید:

 



:: بازدید از این مطلب : 244
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 21 مرداد 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پدرام اصل

به زخم ناحيه مقعد شقاق گفته مي شود. شقاق حاد هنگامي اتفاق مي افتد كه عضله هاي مقعدي گرفتار اسپاسم گشته و ​نشانه هايي چون: مدفوع محكم و حجيم- اسهال هاي دراز مدت منجر به زخم شقاق مي ​گردند كه با سوزش و خارش و درد شديد موقع دفع مدفوع با رگه هاي خوني بر روي مدفوع ( خون در مدفوع ) و دستمال توالت همراه است.
علايم بيماري شقاق يا فيشر حاد
شقاق حاداگر از آغاز اين نشانه ها شش هفته گذشته باشد به آن شقاق حاد گفته مي شود. كه در خيلي از مواقع با درمان دارويي –درمان يبوست با ر‍‍ژيم پر فيبر و در مواقعي با ملين ها و در برخي مواقع اشخاص بيمار ميتلا به اسهال مزمن جلوگيري از اسهال و گرم نگه داشتن عضله هاي قسمت مقعد با هر روز 3 مرتبه به مدت زمان  15 دقيقه در لگن اب گرم نشستن قابل درمان است.
شقاق مزمنهمانگونه كه درمان شقاق با ليزر حاد گفته شد به زخم قسمت مقعد شقاق گفته مي شود اگر از آغاز بيماري هشت هفته سپري شود و درمان دارويي جلوي پيشروي بيماري را نگيرد شما به شقاق مزمن مبتلا هستيد.
علايم بيماري شقاق يا فيشر مزمن
شقاق مزمن همان اسپاسم عضله هاي مقعدي (اسفنكتر) است كه جلوي خون رساني به زخم قسمت مقعد مي شود كه باعث درمان درمان شقاق با ليزر نشدن و جوش خوردگي لبه هاي زخم با يكديگر شده و در مواقعي يك زائده گوشتي به اسم زائده نگهبان در ابتداي آن پديدار مي شود. در اين حالت احتياج به درمان شقاق با ليزر است كه مي توان در مطب پزشك به حالت سرپايي با بي حسي موضعي عمل شود و ديگر بيمار پس از عمل، دردي از ناحيه شقاق احساس نخواهد كرد.



:: برچسب‌ها: درمان شقاق , درمان شقاق با لیزر ,
:: بازدید از این مطلب : 130
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 20 خرداد 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پدرام اصل

به پاره و زخمي شدن كناره هاي مقعد درمان شقاق گفته مي شود. اين زخم به صورت خطي در طول مقعد ظاهر مي گردد و به اين خاطر كه اين قسمت مقعد دريافت كننده هاي حسي بسياري را داراست يك حالت فوق العاده دردآوري را موجب مي گردد. كه نشانه هايي نظير يبوست - زايمان دفع مدفوع بزرگ و محكم و يا اسهال دراز مدت و نظاير آنها منجر به پديد آمدن شقاق يا فيشر مي گردد. به همين خاطر قسمتي از نشانه هاي آشگار شدن شقاق يا فيشر را در زير به صورت خلاصه مي آوريم تا موقع ظاهر شدن اين نشانه ها در اسرع وقت به پزشك متخصص مراجعه فرمائيد.


نشانه هاي بيماري شقاق يا فيشر1- دارا بودن درد در موقع دفع مدفوع
2-خون ريزي از ناحيه مقعد
3-خون ريزي موقع مدفوع ( خون در مدفوع )
4-سوزش و خارش قسمت مقعد
5-مشاهده رگه هاي خوني در روي مدفوع و يا دستمال توالت
6-دارا بودن درد و يا اسپاسم تا مدتها پس از دفع مدفوع
 در اكثر مواقع درمان شقاق ممكن است با بيهوشي فرد و يا به صورت بي حسي چه به صورت موضعي و چه به صورت نخاعي صورت گيرد. بسته به ميزان حاد بودن شقاق، بهترين روش براي درمان آن اتخاذ خواهد شد. در زير با انواع روش هاي درمان بيماري شقاق آشنا مي شويم.
درمان شقاق
درمان شقاق با ليزريكي از جديدترين روش هاي درمان بيماري شقاق (فيشر) ليزر مي باشد. كار اين روش به اين صورت است كه با استفاده از ​اسفنكتر داخلي(عضلات مدور در انتهاي مقعد) قطع مي شود و زائده پوستي نيز جدا مي شود. به طور كلي اين روش بر ساير روش هاي درمان بيماري شقاق برتري دارد. از جمله مزاياي درمان شقاق با ليزر نسبت به ساير روش ها مي توان به موارد زير اشاره كرد:
عدم نياز به بيهوشيكاهش درد بلافاصله پس از درمانجلوگيري از بروز عفونتدرمان ساير بيماريهاي مقعد به طور همزمانسرپايي بودن و سرعت در انجام عملنداشتن خون ريزي بخيه و پانسمانعدم وجود دردنداشتن دوران نقاهتعدم بازگشت بيماري و تضميني بودن آننداشتن عوارضي چون بي اختياري و ...
درمان شقاق با روش اسفنكتروتومي جانبي-داخلياين روش يكي از مؤثرترين روش هاي درمان بيماري شقاق مي باشد. 90% از بيماراني كه با اين روش عمل مي شوند، سلامت خود را باز مي يابند و پس از دو روز مي توانند به زندگي عادي خود بازگردند.
درصد پاييني از افراد پس از درمان با اين روش مجدداً به پزشك مراجعه مي كنند و بيماري آنها پس از مدت كوتاهي عود مي كند. در اين صورت بيمار را بايد از جنبه هاي ديگري چون سرطان ناحيه مقعد و بيماري كرون نيز بررسي نمود.
در اين روش قسمت سطحي اسفنكتر مقعد را با تيغ جراحي برش مي زنند. با وجود تاثيرگذاري بالاي اين روش در درمان بيماري شقاق، بايد به اين نكته نيز اشاره كرد كه در صورت عدم تواناي پزشك اين روش داراي عوارض غيرقابل بازگشتي مي باشد. از جمله اين عوارض مي توان به عدم كنترل در خروج گاز و نشت مواد مدفوعي اشاره كرد و چون اسفنكتر داخلي مسئول كنترل مدفوع در زمان استراحت فرد است، هرنوع آسيب به اين بخش سبب ايجاد بي اختياري مي گردد. اين بي اختياري براي بيمار بسيار آزار دهنده است.درمان شقاق به وسيله بوتاكسهنگامي كه بيمار به شقاق مبتلا است، عضلات مقعد او دچار اسپاسم و گرفتگي مي شود. يكي از روش هاي درمان شقاقهنگامي كه اين بيماري در ابتداي مراحل خود مي باشد، تزريق بوتاكس است.
بوتاكس نوعي سم به نام بوتولينوم مي باشد كه باعث فلج شدن موقتي عضلات يك ناحيه خاص از بدن بين 3 تا 6 ماه ميگردد. با اين روش كه به صورت سرپايي انجام مي شود، بوتاكس را به عضلات مقعد بيمار تزريق مي كنند و عضلات مقعد اصطلاحا بي حس يا فلج مي شود و در نتيجه آن اسپاسم، فشار و تنگي مقعد برطرف مي شود و با گذشت زمان فرد هنگام دفع مزاج درد را حس نمي كند و فشاري بر انتهاي روده نيز بوجود نمي آيد و به مرور زمان زخم ايجاد شده نيز درمان ميگردد.
همانطور كه اشاره شد تاثير بوتاكس بين 3 تا 6 ماه مي باشد و درصورتيكه فرد بصورت دائم مشكل تنگي و اسپاسم عضلات مقعد را داشته باشد ممكن است بعد از بين رفتن تاثير بوتاكس مجدد علائم اين بيماري را مشاهده كند كه در اين صورت مي بايست با پزشك خود جهت درمان دائم بيماري مشورت كند.



:: برچسب‌ها: درمان شقاق , درمان شقاق با لیزر ,
:: بازدید از این مطلب : 114
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 20 خرداد 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پدرام اصل

بواسیر سیاهرگ های آماس کرده هستند که در بخش انتهایی راست روده و مقعد ایجاد میشوند. گاهی دیواره این رگ های خونی انقدر نازک میشود که متورم شده و به ویژه در زمان دفع دچار خارش میگردند.

تصویر انتهای روده بزرگ و بواسیر داخلی و خارجی

تصویر انتهای روده بزرگ و بواسیر داخلی و خارجی

بواسیر (هموروئید) یکی از دلایل عمده خونریزی راست روده هستند، به ندرت خطرناکند و معمولا در چند هفته از بین میروند. اما حتما برای اطمینان به پزشک خود مراجعه نمایید . همچنین برای درمان بواسیر هایی که از بین نمیروند و یا دردناک هستند می بایست به پزشک مراجعه کرد.

علائم هموروئید
  • احساس ناراحتی ، خارش و یا درد در ناحیه مقعد
  • خونریزی به هنگام مدفوع
  • وجود برآمدگی هایی را در ناحیه مقعد

زمان مناسب برای مراجعه به پزشک

حتی اگر فکر میکنید که خونریزی به خاطر بواسیر است (بواسیر خونی) حتما به پزشک خود مراجعه کنید چرا که این اتفاق دلایل دیگری مانند پولیپ روده بزرگ ، کولیتیس ( آماس روده بزرگ ) ، التهاب مزمن بخش زیرین روده کوچک و تمام روده بزرگ ، دیورتیکول و یا سرطان باشد.
شقاق مقعدی همچنین دردناک بوده و باعث خونریزی میشود ، از همین رو بهتر است که هرچه سریعتر برای تشخیص درست و درمان به پزشک مراجعه نمایید .
چنانچه بواسیرتان خیلی دردناک بوده و یا پس از مدتی رفع نشد به پزشک خود اطلاع دهید. پزشک ناحیه مقعد را مشاهده کرده و با انگشت و یا وسایل مخصوص داخل آن را معاینه می نماید. آنوسکوپ یک وسیله میان تهی و دارای چراغ قوه است که به پزشک کمک میکند تا بخش پایینی راست روده را مشاهده کند.
پروکتوسکوپ نیز همانند آناسکوپ عمل میکند با این تفاوت که به پزشک اجازه میدهد تا بخش بیشتری از راست روده را مشاهده کند. برای تشخیص بواسیر های داخلی و یا مشکلات دیگری که منجر به خونریزی میشوند به روش های دیگری نیز نیاز است. سیگموئیدوسکوپ بخش پایینی روده بزرگ  و کولونسکوپ تمام روده بزرگ را نمایش میدهد. هر دو دارای یک لوله انعطاف پذیر و چراغ دار هستند که وارد راست روده میشود و عکس رادیوگراف نیز نمایی کلی از داخل روده بزرگ به ما می دهد .

بواسیر داخلی و خارجی

بواسیر داخلی متورم شدن رگ های درون کانال مقعدی  می باشند و بواسیر خارجی در اطراف دهانه مقعد ایجاد می گردد. ممکن است هر دو حالت همزمان تشکیل شوند.

تصویر بواسیر(هموروئید) داخلی و خارجی

بواسیر(هموروئید)داخلی و خارجی

انواع بواسیر (هموروئید) داخلی درجه یک تا چهار

تصویر بواسیر(هموروئید) درجه 1

تصویر بالا بواسیر داخلی درجه یک می باشد که به هنگام تحرکات روده به درون کانال مقعدی صعود میکند.

 

تصویر بواسیر یا هموروئید درجه دو

تصویر فوق بواسیر داخلی درجه دو است که به هنگام حرکات روده از مقعد خارج می شود و سپس دوباره به داخل باز می گردد.

 

تصویر هموروئید یا بواسیر درجه سه و چهار

تصویر بالا نیز بواسیر درجه سه و چهار را نشان می دهد. بواسیر درجه سه به هنگام حرکات روده از مقعد خارج می شود و می بایست با انگشت به داخل برگردانده شود . بواسیر داخلی درجه چهار به طور کلی از سوراخ مقعد بیرون است.

 

بواسیرهای خارجی در زیر پوست و اطراف ناحیه مقعد قرار دارند و به دلیل وجود اعصاب زیاد در این ناحیه علاوه بر خونریزی دردناک هم هستند.
گاهی بواسیرهای متورم بزرگتر شده و از اسفنگر مقعدی بیرون میزنند . در این حالت ممکن است بتوان آنها را به شکل برآمدگی های پر از آب صورتی مشاهده کرد و به هنگام دفع دردناکتر میشوند .
بواسیرها معمولا به داخل باز میگردند در غیر این صورت حتی میتوان آن ها را به آرامی به داخل فشار داد.
در بواسیر خارجی ممکن است لخته خون ایجاد شده و رنگ آن به بنفش یا آبی تغییر پیدا کند که به آن ترومبوز گفته میشود که برای فرد بیمار بسیار دردناک بوده و ممکن است احساس خارش شدید به همراه داشته باشد. حتی پس از رفع لختگی ممکن است کمی پوست اضافه باقی بماند که احساس خارش در این ناحیه ناگزیر خواهد بود.

علل

می توان گفت که این بیماری ارثی است و افردی که سابقه این عارضه در خانواده آنها دیده شده باشد بیشتر مستعد این بیماری هستند.
فشار زیاد به ناحیه پایینی راست روده به دلیل چاقی یا بارداری و یا بلند کردن یا هل دادن اجرام به هنگام فعالیت های روده ممکن است بر جریان خون این قسمت تاثیر گذاشته و منجر به تورم رگ ها شود .
احتمال بروز این مشکل در افرادی که مدت زیادی می نشینند یا می ایستند بیشتر است .
نادیده گرفتن یبوست یا اسهال میتواند منجر به این عارضه گردد . عطسه . سرفه و استفراغ ممکن است باعث حاد تر شدن شرایط گردند .

پیشگیری

فیبر مصرف کنید . بهترین منبع فیبر ، سبزیجات، میوه ها ،جو ، آجیل ، دانه و حبوبات هستند .
آب بنوشید . از سفت شدن مدفوع جلوگیری میکند . میوه ها و سبزیجاتی که فیبر دارند نیز دارای آب هستند .
ورزش کنید . پیاده روی به مدت نیم ساعت در روز به جریان خون و حرکات روده کمک میکند .
منتظر نمانید.با توجه به شرایط پیش رو، از نگه داشتن مدفوع خودداری نمایید.



:: بازدید از این مطلب : 148
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 16 دی 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پدرام اصل

برای درمان زخم مقعد هرچه زودتر اقدام شود موفقیت بیشتری در پی خواهد داشت، لذا توصیه می شود به محض اینکه دچار درد و سوزش در ناحیه مقعد شدید ، این اقدامات را انجام دهید:

علت اصلی ایجاد زخم مقعد یعنی یبوست را از بین ببرید، خوردن سبزی ها و میوه های فراوان و یک تا دو قاشق روغن زیتون در روز، و خوردن یک لیوان شیر یا آب ولرم در ابتدای روز می تواند برای رفع یبوست و پیشگیری از زخم مقعد به شما کمک کند.



:: بازدید از این مطلب : 163
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 25 بهمن 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پدرام اصل

کلیاتی در بواسیر (هموروئید ):
مقدمه :بطور کلی عموم بیماران ، هرمشکلی در ناحیه مقعد و حتی در اطراف آن نیز داشته باشند چه از خارش گرفته تا سرطان های پیشرفته را همگی جز هموروئید یا همان بواسیر میدانند .لذا بواسیر در نظر عامه مردم، طیف وسیعی از بیماریها اعم از خارش تا سرطان را شامل می گردد .

اما شایع ترین عللی که اکثر مردم بعنوان " بواسیر " نزد پزشک مراجعه میکنند شامل موارد زیرمیباشند :
1- بواسیر داخلی:( با علائم خونریزی بدون درد،بیرون زدگی توده بواسیری و گاهی خارش ودرد ).
2- بواسیر خارجی :(با علائم یک توده که در دور مقعد بوجود آمده و گاهی دچار درد و سوزش و التهاب وخونریزی نیز ممکنست بشود وبه تعداد یک تا چند عدد نیز ممکنست باشند) .

 



:: بازدید از این مطلب : 190
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 19 بهمن 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پدرام اصل

برای درمان زخم مقعد هرچه زودتر اقدام شود موفقیت بیشتری در پی خواهد داشت، لذا توصیه می شود به محض اینکه دچار درد و سوزش در ناحیه مقعد شدید ، این اقدامات را انجام دهید:علت اصلی ایجاد زخم مقعد یعنی یبوست را از بین ببرید، خوردن سبزی ها و میوه های فراوان و یک تا دو قاشق روغن زیتون در روز، و خوردن یک لیوان شیر یا آب ولرم در ابتدای روز می تواند برای رفع یبوست و پیشگیری از زخم مقعد به شما کمک کند.روزی ۲ باربه مدت ۱۰ دقیقه در لگن آب گرم بنشینید، آبی که به این منظور استفاده می کنید باید تمیز و گرم باشد ( در حدی که باعث سوختگی نشود) اما نیاز به ماده ضد عفونی یا جوشاندن آب نیست. پس از بلند شدن از لگن به آرامی خود را خشک نموده و از پمادی که پزشک تجویز می نماید به مقدار کم فقط در ناحیه ابتدای مقعد(نه داخل آن) استفاده نمایید. ( معمولا پماد تریامسینولون یا هیدروکورتیزون برای این مورد توصیه می شود.)از یک مسکن مانند استامینوفن برای کاهش درد زخم مقعد استفاده کنید زیرا درد شدید باعث گرفتگی عضله‌ی مقعد و تشدید زخم و شقاق مقعد می شود.برای پیشگیری از زخم مقعد از خوردن غذاهای محرک مانند فلفل، ادویه جات، چای غلیظ ، نسکافه و کاکائو خودداری نمایید.



:: بازدید از این مطلب : 227
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 19 بهمن 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهدی پدرام اصل

دلیل واقعی کیست مویی (سینوس پیلونیدال)هنوز مشخص نیست و فرضیه های مختلفی وجود دارد. برای مثال فرضیه ای میگوید این یک ناهنجاری جزئی مادرزادی بین کفل ها است و به همین خاطر بین افراد خانواده رخ میدهد. ناهنجاری در این بخش از پوست بخاطر این است که مو به جای بیرون آمدن به درون پوست رشد میکند.
فرضیه دیگر میگوید در اثر فشار یا اصطکاک پوست بین کفل ها , گودی یا فرورفتگی پیدا میکند و این خود مسئول فشرده شدن و رشد مو به درون و ایجاد کیسه یا غده ی چرکی میشود.

دلیل هرچه باشد , زمانیکه مو در پوست گیر کند باعث خارش و التهاب میشود. پوست ملتهب هم عفونت میکند و پس از مدتی عفونت دائمی و تکراری میشود. سپس عفونت منجر به سینوسی میشود که دارای قطعاتی از مو است.



:: بازدید از این مطلب : 185
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 19 بهمن 1395 | نظرات ()